Держатомрегулювання анулювала ліцензію Юрія Чернічука

05.12.2022
Державна інспекція ядерного регулювання анулювала персональну ліцензію на право здійснення організаційно-розпорядчих функцій колишнього заступника головного інженера Запорізької атомної електростанції Юрія Чернічука через співпрацю з росатомом.
Про це повідомила ДІЯРУ у п'ятницю, 2 грудня.
"Держатомрегулювання анулювало ліцензію на право здійснення організаційно-розпорядчих функцій, які пов’язані з забезпеченням ядерної та радіаційної безпеки Чернічуком Юрієм Олексійовичем на посаді заступника головного інженера з модернізації та управління ресурсами ВП "Запорізька АЕС", - йдеться у повідомленні.
В інспекції наголосили, що так зване "працевлаштування" Чернічука у "росатом" є черговою спробою російських загарбників привласнити українську ЗАЕС. ДІЯРУ нагадує, що Запорізька АЕС, її ядерні установки та ядерний матеріал є власністю України, а єдиною легітимною експлуатуючою організацією, оператором ЗАЕС, є НАЕК "Енергоатом".
Нагадаємо, 30 листопада стало відомо, що "Росенергоатом" призначив фейковим гендиректором Запорізької АЕС Юрія Чернічука, якого було призначено в.о. головного інженера у лютому 2022 року, за тиждень до повномасштабного вторгнення рф, одночасно з призначенням тодішнього головного інженера ЗАЕС Ігоря Мурашова т.в.о. генерального директора ЗАЕС. 
Читайте також:

росатомівці на ЗАЕС розкрадають бюджети російської держкорпорації-окупанта – ГУР Міноборони 

АЕС