Кадрові зміни на ЗАЕС. Звільнено колаборанта Юрія Чернічука, Ігор Мурашов повернувся на посаду головного інженера, Дмитро Вербицький замінив Петра Котіна

01.12.2022
НАЕК «Енергоатом» повідомив, що звільнив колаборанта Юрія Чернічука, який у листопаді був призначений окупантами фейковим генеральним директором ЗАЕС. Компанія зазначила, що рішення пов‘язане із наявністю підтвердженої інформації про колабораційну та зрадницьку діяльність Юрія Чернічука на користь окупантів.
«Сьогодні, 1 грудня 2022 року, президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін підписав наказ про звільнення заступника головного інженера ВП ЗАЕС Юрія Чернічука, який також виконував обов‘язки головного інженера станції», - повідомив «Енергоатом» у своєму телеграмканалі.
Замість Чернічука «Енергоатом» повернув на посаду головного інженера Ігоря Мурашова, якого у лютому, за тиждень до повномасштабного вторгнення було призначено в.о. гендиректора ЗАЕС. Крім того на посаду в.о. генерального директора ЗАЕС призначено Дмитра Вербицького. Він замінив Петра Котіна, котрий виконував ці обов'язки після звільнення Ігоря Мурашова та його повернення на підконтрольну Україні територію на початку жовтня.
В.о. генерального директора станції Дмитра Вербицького було призначено у червні 2021 року. Він обіймав цю посаду до середини лютого 2022 року. До того працював заступником головного інженера з технологій та інжинірингу. 
47-річний Дмитро Вербицький народився в Запорізькій області, закінчив Обнінський інститут ядерної енергетики за спеціальністю інженера фізика-теплоенергетика. На ЗАЕС працює з 1998 року. До 2010 року працював оператором реакторного відділення, був призначений начальником зміни енергоблоку, а ще через десять років - заступником головного інженера з технології та інжинірингу.
Нагадаємо, вчора стало відомо, що "Росенергоатом" призначив фейковим гендиректором Запорізької АЕС Юрія Чернічука, якого було призначено в.о. головного інженера у лютому 2022 року, за тиждень до повномасштабного вторгнення рф, одночасно з призначенням тодішнього головного інженера ЗАЕС Ігоря Мурашова т.в.о. генерального директора ЗАЕС. 

АЕС