У липні «Енергоатом» зустрівся у Києві із чеськими дипломатами та відвідав чеські підприємства

28.07.2023

 Президент НАЕК «Енергоатом» Петро Котін провів зустріч із спеціальним представником з питань енергетичної безпеки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки Вацлавом Бартушкою та Надзвичайним і Повноважним Послом Чехії в Україні Радеком Матулою.

Як повідомляє «Енергоатом», на зустрічі були обговорені, зокрема, ухвалені чеською ядерною промисловістю рішення щодо зменшення впливу рф на розвиток ядерної генерації, а також  перспективні напрями співпраці між двома країнами, передусім поглиблення співробітництва Енергоатома та чеських компаній, які працюють в ядерній галузі.
У липні делегація від НАЕК «Енергоатом» відвідала одного з головних партнерів «Енергоатома» - компанію Škoda JS, яка у листопаді минулого року остаточно та повністю змінила російського власника на чеську ČEZ Group та позбулася санкцій США. Під час візиту йшлося як про перспективи виконання поточних проєктів для НАЕК «Енергоатом», так і потенційну участь у новому будівництві.
У квітні 2022 року Чехія відмовилася від закупок російського ядерного палива, підписавши контракт на поставки ядерного палива з 2024 року для АЕС Темелін з американською Westinghouse і французькою Framatome. А у березні 2023 року ČEZ підписав контракт на поставки ядерне паливо на АЕС Дуковани з реакторами ВВЕР-440 з Westinghousе. 
Читайте по темі:

Компанії