На АЕС Козлодуй 19 країн обговорили досвід з управління старінням електрообладнання

17.07.2023
З 30 травня по 2 червня на АЕС Козлодуй відбулося третє засідання робочої групи "Енергетичне обладнання та системи контролю та управління (CCS)", в рамках VI фази проєкту IGALL щодо досвіду та уроків старіння МАГАТЕ. Проєкт було розпочато понад 15 років тому, він спрямований на обмін науковим та експлуатаційним досвідом між державами-членами МАГАТЕ у сфері управління старінням обладнання.
Зустріч зібрала 23 учасники з 19 країн, які представляли наукові організації, регулюючі органи та атомні електростанції.
У реалізації проєкту брали участь три робочі підгрупи: "Кабелі", "Електрообладнання та ГІС" та "Кваліфікація", які розробили та доповнили документи Програм управління старінням в частині електрообладнання. Після розгляду та затвердження Наглядовою радою проекту IGALL, а також  схвалення Керівним комітетом проекту IGALL, документи буле розміщено в загальному інформаційному банку, яким користуються всі держави-члени МАГАТЕ.

В рамках семінару учасники ознайомилися із повномасштабним імітатором енергоблока з реактором типу ВВЕР-1000, який має АЕС Козлодуй, системами контролю безпеки та комп'ютерною інформаційно-керуючою системою "Овація".

Читайте також:

АЕС