«Радій» вдруге модернізує системи безпеки на АЕС Козлодуй. А також виграв тендери на поставку устаткування для Рівненської і Південноукраїнської АЕС

03.04.2023

 НВП «Радій» та «Радікс» спільно із болгарською компанією «Аден груп» виграли тендер із проєкту модернізації систем безпеки 5-го та 6-го енергоблоків болгарської АЕС Козлодуй.

Як повідомляє компанія «Радій» на своєму корпоративному сайті, договір передбачає проєктування, виготовлення, постачання та введення в експлуатацію технічних засобів аварійного та попереджувального захисту реакторів (АЗ/ПЗ), автоматичного регулятора потужності (АРП) та апаратури розвантаження і обмеження потужності (АРОП) для реакторних установок типу ВВЕР-1000 на АЕС Козлодуй.
Нагадується, що у 2007-2010 рр. фахівці НВП «Радій» вже виконували роботи з модернізації керуючих систем безпеки на енергоблоках №5 та №6 АЕС Козлодуй.
За даними YouControl, НВП «Радікс» - це зарєстроване у 2012 році товариство з обмеженою відповідальністю, входить у НВП «Групу родини Бахмач».  Назва є транслітерацією розробленої «Радієм» інформаційно-цифрової керуючої платформи RadICS, яка була сертифікована у 2019 році Комісією з ядерного регулювання США. Так, у 2018 році понад 95% експорту підприємства склала Аргентина, менше 3% - Угорщина. У 2019 році продукція експортувалася у США, а у 2020 році – до Бразилії.
Слід зазначити, що вчора НВП «Радій» виграв аукціон на поставку цифрових регулюючих пристроїв для Рівненської АЕС на суму 2,89 млн грн. Єдиним конкурентом було НВП «Омега-Київ». А минулого тижня виграв тендер на поставку електричних шаф для Південноукраїнської АЕС з ціною 11,179 млн грн у постачальника ТОВ «Екстрім» - Торгового будинку «Промислові системи». Крім того, у березні було підписано договір на поставку шаф електроживлення для ПАЕС на суму 22,9 млн грн.  
Читайте по темі:

Компанії