Харківський «Вестрон» поставив продукцію для болгарської АЕС Козлодуй

13.06.2022

 9 червня 2022 року харківське ТОВ «Вестрон» здійснило поставку сейсмостійких стійок для кріплення промислових моніторів, що входять до складу систем контролю та управління та розміщуються на блочних та резервних щитах управління та в інженерних приміщеннях енергоблоків №№ 5,6 болгарської АЕС Козлодуй.

Як повідомляється на сайті підприємства, розробка, виготовлення та постачання стійок виконані «Вестроном» у рамках контракту з болгарською філією компанії Westinghouse Energy Systems LLC – Bulgaria Branch KCHT, що є головною організацією з проєкту модернізації систем нормальної експлуатації енергоблоків №№ 5,6 АЕС Козлодуй.
«Вестрон» зазначає, що вказана стійка для встановлення монітора дозволяє виконати такі регулювання: поворот навколо осі кріплення монітора в діапазоні від -25 до +25 град.; поворот (нахил) навколо горизонтальної осі в діапазоні -30 до +30 град.; поворот навколо двох вертикальних осей у діапазоні від -180 до +180 град.; поворот всього вузла кріплення монітора навколо вертикальної осі діапазоні від 0 до 360 град.; регулювання положення монітора за висотою з кроком 25 мм у діапазоні +/- 50 мм від номінальної висоти 1076 мм. Кріплення, яке використовується для регулювань, дозволяє виконувати їх вручну, без використання інструменту.
Також на сайті української компанії повідомляється, що станом на 6 червня готувалися відвантаження для Південноукраїнської АЕС та чеської АЕС Темелін. «Вестрон» повідомив, що внаслідок обстрілу міста Харкова виробничі приміщення та інфраструктура підприємства були частково пошкоджені, і зараз проводяться роботи з їх ремонту та відновлення. «Команда «Вестрону» продовжує працювати та робить усе можливе для того, щоб забезпечити виконання зобов'язань підприємства перед замовниками», - наголошує компанія.
Нагадаємо, місяць тому розташована у Бучі група компаній UTEM відновила роботу після окупації та воєнних звірств, про масштаб яких наразі знає весь світ.
 

Компанії