Кадрові ротації у КІЕП. Минулий рік Інститут закінчив зі збитками

20.04.2023
Фото: КІЕП
Головою правління АТ КІЕП з 21 квітня стає Юрій Сапожников, а головним інженером – Олександр Охріменко. Таке рішення прийнято на річних загальних зборах  Акціонерного товариства «Київський науково-дослідний та проектно-конструкторський інститут «Енергопроект», яке відбулося 12 квітня 2023 року.
Про це Інститут повідомив на своїй Facebook-сторінці.
У 2022 році дохід КІЕП склав 40,521 млн грн, а збитки – 21,8 млн грн. У 2022 році підприємство уклало договорів через тендери на суму 68,337 млн грн, а у поточному вже на 66,746 млн грн. Слід зазначити, що у 2021 році ця сума складала 153 млн грн, тож, якщо динаміка залишиться, у КІЕП є всі шанси перебити рекорд.  
Юрій Сапожников  працював в КІЕП з 1998 року. У 2020-2021 роках очолював департамент ядерної енергетики та атомно-промислового комплексу Міністерства енергетики України.  Олександр Охріменко працює в КІЕП з 2004 року.
Крім того, призначені нові технічні керівники: Тетяна Байбузенко стала технічним директором, Андрій Лісовий – директором з виробництва, Олексій Потравка – заступником головного інженера з основних технологічних систем; Костянтин Войденко – заступником головного інженера з АСУ ТП та електротехнічних систем; Олександр Приходько – заступником головного інженера з архітектурно-будівельних рішень
У повідомленні йдеться, що інститут налаштований на відновлення енергетичної інфраструктури України, яка постраждала внаслідок збройної агресії рф. «Кадровий склад колективу інституту дозволяє проєктувати об'єкти енергетичної генерації найвищого рівня складності, включаючи енергоблоки АЕС, які неодмінно знадобляться Україні для досягнення безвуглецевого статусу її електричної генерації», вважає КІЕП.
Нагадаємо, що з початку року НАЕК «Енергоатом» уклав велику кількість договорів стосовно створення нових та перегляду попередніх проєктів. Так, у квітні «Енергоатом» замовив у КІЕП ТЕО Комплексу із виробництва ядерного палива Westinghouse на майже 42 млн грн. У березні – за 6,2 млн грн коригування проєкту будівництва ЦСВЯП, на яке «Енергоатом» майже рік тому отримав окремий дозвіл Держатомрегулювання на введення в експлуатацію, а також його проєктно-кошторисної документації за 1,5 млн грн.

Крім того, у лютому КІЕП доручено наглядати за підготовкою енергоблока №3 Хмельницької АЕС до добудови і за будівництвом Комплексу з переробки РАВ на ХАЕС

Компанії