«Енергоатом» замовив у КІЕП ТЕО Комплексу із виробництва ядерного палива Westinghouse

19.04.2023
Фото: Westinghouse
АТ «Київський науково-дослідний та проектно-конструкторський інститут «Енергопроект» розробить ТЕО комплексу із виробництва тепловиділяючих збірок на замовлення НАЕК «Енергоатом». Вартість договору, який укладено 7 квітня – 41,85 млн грн (очікувана вартість – 42,327 млн грн). 30% ціни закупівлі буде проавансовано. Про це повідомляється у системі «Прозорро».
Строк виконання робіт – до 30 листопада 2023 року. Договір діє до 28 лютого 2026 року.
Як повідомлялося раніше, під час розробки ТЕО має бути розроблено ОВНС, обґрунтовано продуктивність та місце будівництва об'єкта, можливості виробничого і господарського кооперування з підприємствами обраного промислового району, орієнтовні дані про обсяг капітальних вкладень, очікувані техніко-економічні показники та обсяг додаткових дослідницьких робіт, що передуватимуть розробці проєкту об'єкта будівництва. ТЕО має включати Генплан Компексу, який враховуватиме, що доставка комплектуючих та вивезення готових ТВЗ відбуватиметься автотранспортом, а перевантажування із залізничного транспорту відбуватиметься на найближчий АЕС.
На стадії підготовки ТЕО має бути розглянуто не менше трьох пропонованих для розміщення об'єкту майданчиків, які раніше мав визначити теж КІЕП.
У грудні 2022 року НАЕК «Енергоатом» розробив та погодив дорожню карту проєкту будівництва технологічного комплексу з виробництва ТВЗ за технологією Westinghouse. «Наразі повністю окреслено графік виконання робіт і вже триває їхня передпроєктна частина, а введення комплексу в експлуатацію заплановано на 2026 рік», -  повідомив раніше «Енергоатом».
Читайте докладніше:

«Енергоатом» вивчить можливості фабрикації ядерного палива за технологією Westinghouse на власних потужностях 

Уран і паливо