«Енергоатом» замовить ТЕО під будівництво технологічного комплексу з виробництва тепловиділяючих збірок за технологією Westinghouse

08.03.2023
Фото: Westinghouse
Тендер на розробку техніко-економічного обґрунтування об'єкту будівництва «Технологічний комплекс з виробництва тепловиділяючих збірок» оголосив сьогодні відокремлений підрозділ НАЕК «Енергоатом» «Атоменергомаш». Очікувана ціна – 42,327 млн грн. 30% ціни закупівлі буде проавансовано. Учасник повинен мати допуск для виконання роботи на території промислового майданчика в захищеній зоні ядерної установки.
Аукціон заплановано на 17 березня.
Під час розробки ТЕО має бути розроблено ОВНС, обґрунтовано продуктивність та місце будівництва об'єкта, можливості виробничого і господарського кооперування з підприємствами обраного промислового району, орієнтовні дані про обсяг капітальних вкладень, очікувані техніко-економічні показники та обсяг додаткових дослідницьких робіт, що передуватимуть розробці проєкту об'єкта будівництва. ТЕО має включати Генплан Компексу, який враховуватиме, що доставка комплектуючих та вивезення готових ТВЗ відбуватиметься автотранспортом, а перевантажування із залізничного транспорту відбуватиметься на найближчий АЕС.
На стадії підготовки ТЕО має бути розглянуто не менше трьох пропонованих для розміщення об'єкту майданчиків.
Зазначається, що термін експлуатації Комплексу становитиме 60 років. В ТЕО мають бути передбачені заходи щодо аварійного планування, забезпечення фіззахисту, створення системи дезактивації, створення системи збору та транспортування твердих та рідких радіоактивних відходів (за необхідністю). Крім того, ТЕО має визначити перелік будівель та споруд, що передбачені у складі компексу.

Термін дії договору, що буде укладено за результатами тендеру, визначено до 28 червня 2026 року. 

Нове будівництво