Президент "Енергоатома" звернувся до працівників Запорізької АЕС з приводу призначення себе гендиректором ЗАЕС

05.10.2022

 Після звільнення з полону гендиректора Запорізької АЕС Ігоря Мурашова та вивезення його на українську територію, як вчора писав InfoAtom, обов'язки генерального директора Запорізької АЕС виконує особисто президент "Енергоатома" Петро Котін.

Сьогодні він звернувся до працівників Запорізької АЕС, які несуть вахту на окупованій російськими загарбниками електростанції.
Петро Котін повідомив, що прийняв рішення взяти на себе виконання обов’язків генерального директора Запорізької АЕС "відповідно до чинного законодавства, дозвільних та регламентних документів". За його словами, адміністрування станції перенесено до Києва з моменту викрадення генерального директора ЗАЕС Ігоря Мурашова, а всі подальші рішення стосовно роботи станції прийматимуться безпосередньо у центральному офісі НАЕК "Енергоатом".
 Водночас він зазначив, що "всі технічні питання експлуатації енергоблоків будуть, як і раніше, вирішуватись технічним персоналом АЕС за погодженням із центральним офісом Компанії, а саме виконувачем обов’язків головного інженера Юрієм Чернічуком під керівництвом виконувача обов’язків першого віцепрезидента – технічного директора НАЕК "Енергоатом" Юрія Шейка. 
Президент "Енергоатома" наголосив, що кожен без винятку працівник компанії пишається мужністю і стійкістю, силою духу та людською гідністю, які демонструють працівники ЗАЕС, та закликав не здаватися, не підписувати жодних заяв та контрактів з окупантом.
Нагадаємо, що вчора в інтерв'ю агентству Associated Press Петро Котін повідомив про намір вже днями відновити роботу двох з шести реакторів Запорізької АЕС. Водночас, експерти застерігають проти такого кроку, наголошуючи що з моменту виведення всіх енергоблоків ЗАЕС у холодний зупин, ядерний шантаж рф та обстріли ЗАЕС суттєво зменшилися. Крім того, в умовах воєнних дій стан "холодний зупин" є більш безпечнішим, ніж робота реактору на потужності. InfoAtom цитував позиції з цього приводу колишнього очільника Держатомрегулювання Миколи Штейнберга та представників ДНТЦ ЯРБ.
 
Читайте також:

Начальник відділення аналізу безпеки ДНТЦ ЯРБ Дмитро Гуменюк про переваги холодного зупину

АЕС