Очільник Держатомрегулювання розповів керівникам ENSREG та WENRA про ситуацію на ЗАЕС

16.09.2022
в.о. голови Держатомрегулювання Олег Коріков провів онлайн-зустріч із головою ENSREG Мартою Жяковою, головою WENRA Олівером Гуптою та заступником гендиректора з питань енергетики Єврокомісії Массімо Гарріббою.
Як повідомляє Держатомрегулювання, на зустрічі йшлося про ситуацію на Запорізькій АЕС. Зокрема, йшлося переведення усіх енергоблоків ЗАЕС у стан "холодний зупин". Також очільник ДІЯРУ повідомив, яким чином зараз функціонують системи охолодження ядерного палива на станції та в яких умовах доводиться працювати українському персоналу ЗАЕС.
Учасники онлайн-зустрічі високо оцінили Резолюцію Ради Керуючих МАГАТЕ, яка ухвалена 15 вересня 2022 року, і яка закликає російську федерацію припинити окупаційні дії щодо українських ядерних об’єктів. Сторони висловили спільну позицію, що питання імплементації положень Резолюції є надзвичайно важливим, тому ці положення мають бути терміново розглянуті на найближчій Генеральній конференції МАГАТЕ, - повідомляє ДІЯРУ.
Зазначається, що в.о. голови Держатомрегулювання вчергове наголосив, що перебування на ЗАЕС російських військових та представників росатому – це порушення усіх норм ядерної та радіаційної безпеки, яке несе потенційну загрозу виникнення аварійної ситуації.
Також по темі:

Очільники ядерних регуляторов країн Євросюзу підтримали Україну та готові допомагати ДІЯРУ 

АЕС