Електрообладнання для системи управління та захисту виробництва СНВО "Імпульс" введено в експлуатацію на ХАЕС

05.09.2022

 У серпні 2022 року введено у промислову експлуатацію на енергоблоці №1 ХАЕС електрообладнання системи електроживлення системи управління та захисту (СЕП СУЗ) виробництва СНВО "Імпульс".

Як зазначається на сайті підприємства СНВО "Імпульс", захід впроваджено в рамках Комплексної (зведеної) програми підвищення рівня безпеки енергоблоків.
На енергоблоці №2 систему електроживлення для ПТК СГІУ-М було введено в експлуатацію у 2021 році.
Електроустаткування СЕП СУЗ забезпечує безперервне електроживлення програмно-технічного комплексу системи групового та індивідуального управління. У ньому реалізовані новітні технології в частині надійності, діагностики, реєстрації та архівування подій, - повідомляє компанія.
Зазначається, що приймальна комісія у складі представників замовника, ДІЯРУ та СНВО "Імпульс" констатувала, що електроустаткування повністю відповідає вимогам нормативних документів щодо ядерної та радіаційної безпеки України. У результатах приймальних випробувань комісія зазначила, що етап дослідної експлуатації електроустаткування СЕП СУЗ у складі ядерної установки завершено з позитивними результатами і обладнання готове для промислової експлуатації.

Компанії