На Південноукраїнській АЕС введено в промислову експлуатацію систему віброшумової діагностики вииробництва СНВО "Імпульс"

22.08.2022
Фото: Південноукраїнська АЕС
У серпні 2022 року введено у промислову експлуатацію систему віброшумової діагностики реакторної установки (СВРШД) на енергоблоці №2 Південноукраїнської АЕС. Про це повідомило СВНО "Імпульс" на своєму сайті.
Система віброшумової діагностики, яка є складовою комплексної системи діагностики обладнання першого контуру реакторної установки, призначена для вібромоніторингу та діагностування основного технологічного обладнання реакторної установки, включаючи реактор із внутрішньокорпусними пристроями, з метою виявлення аномальних вібраційних станів обладнання, викликаних появою в ньому дефектів, зміною умов його закріплення або зростанням гідродинамічних навантажень на обладнання з боку потоку теплоносія першого контуру в режимі нормальної експлуатації. Крім того система моніторить та діагностує вібраційний стан ТВЗ з метою виявлення аномальних вібрацій, викликаних ослабленням вузлів кріплення або зростанням впливу з боку теплоносія.
Як зазначає "Імпульс" в ході приймальних випробувань комісія зазначила, що роботи з дослідної експлуатації виконано в повному обсязі, завершено з позитивними результатами, обладнання системи повністю відповідає вимогам технічного завдання та готове для промислової експлуатації.

Раніше СВРШД в рамках комплексної системи діагностики вже була впроваджена на більшості енергоблоків українських АЕС. 

Компанії