Українських фахівців для інженерно-технічного центру Westinghouse готуватимуть у США

03.08.2022

Шістдесят атомників та студентів старших курсів, які навчаються на атомних спеціальностях, вивчатимуть технологію AP1000® та програми зняття з експлуатації у Сполучених Штатах. Про це оголосили сьогодні компанії Westinghouse Electric і НАЕК «Енергоатом». Багаторічна навчальна програма розпочнеться восени 2022 року у головному офісі компанії Westinghouse у Сполучених Штатах.

Після завершення курсу навчання технічні спеціалісти отримають можливість застосувати свої навички інженерної, технічної та технологічної підтримки у проєктах нового будівництва блоків за технологією AP1000® в Україні, зокрема в нещодавно заснованому інженерно-технічному центрі Westinghouse у Києві, - повідомляє "Енергоатом" у своєму Telegram-каналі.
Фахівці також пройдуть підготовку для забезпечення підтримки майбутніх програм зняття з експлуатації енергоблоків українських атомних електростанцій, - зазначається у повідомленні.
Нагадаємо, 2 червня компанії підписали угоду про створення інженерно-технічного центру Westinghouse в Україні, який займатиметься супроводом будівництва та експлуатації енергоблоків АР1000 в Україні, а також майбутньою програмою виведення з експлуатації енергоблоків українських АЕС.
Читайте також

Нове будівництво