Харківський «Вестрон» поставлятиме модернізовані плати для чеської АЕС Темелін

13.07.2022

 Харківське ТОВ «Вестрон» виготовило, випробувало і доставило в Чехію дослідну партію модернізованих плат QAW\QID, призначених для використання в системах управління чеської АЕС Темелін. Як повідомило підприємство, плати були розроблені відповідно до Контракту, укладеного між ТОВ «Вестрон» та Westinghouse Electric Czech Republic у рамках програми довгострокової підтримки обладнання системи управління WDPF. Постачання промислової партії плат планується в 2023 р.

Модернізовані плати QAW\QID пройшли повний обсяг випробувань, необхідних для обладнання, призначеного для систем управління АЕС. За інформацією «Вестрона», інженерні, системні та функціональні випробування були проведені на випробувальних стендах компанії. А випробування на ЕМС та стійкість до зовнішніх впливів були проведені незалежними лабораторіями у Харкові.
Система управління WDPF – Westinghouse Distributed Processing Facility – складається з окремих блоків обробки, які обмінюються даними через мережі або «магістралі». Доступні два основних типи комунікацій: WEStation, яка базується на робочій станції RISC з доданим обладнанням Westinghouse, що підтримує зв'язок по магістралях та  зв'язок на основі мультишини на основі плат Westinghouse, включаючи функціональний процесор і апаратне забезпечення зв'язку магістралі. Використовується в АСУ ТП.
Читайте також:

Компанії