«Енергоатом» замовив авторський нагляд за власними будівельними роботами на енергоблоці №3 Хмельницької АЕС

21.03.2024
«Атомпроєктінжиніринг» - відокремлений підрозділ НАЕК «Енергоатом», замовив Київському науково-дослідному та проєктно-конструкторському інституту «Енергопроект» авторський нагляд за виконанням ремонтно-відбудованих робіт та робіт підготовчого періоду на енергоблоці №3 Хмельницької АЕС власними силами.
Про це йдеться у відповідному договорі вартістю 1,6 млн грн, оприлюдненому на майданчику Prozorro.
Термін виконання робіт визначено 31 грудня 2024 року.
В рамках авторського нагляду АТ «КІЕП» перевіряє відповідність виконання будівельних робіт та виявляє відхилення від проєктних рішень, у тому числі в частині застосування будівельних конструкцій, матеріалів, виробів, деталей чи обладнання, що не відповідають робочій документації.  А також перевіряє усунення виявлених ним зауважень.
Крім того, «КІЕП» має надавати ВП «АПІ» рекомендацій щодо необхідності проведення додаткових випробувань будівельних конструкцій, виробів та матеріалів, брати участь у нарадах з прийняття рішень про внесення змін у робочу документацію та інших нарадах, що стосуються будівельних робіт. А також повідомляти «Енергоатом» про зміни, які призводять до необхідності корегувань затвердженого проєкту.
Це вже другий такий договір компанії з АТ «КІЕП». Торік договір про авторський нагляд за виконанням «Енергоатомом» підготовчих робіт з добудови енергоблока № 3 на Хмельницькій АЕС власними силами було заключено у лютому. Вартість робіт склала 699,24 тис. грн.
Нагадаємо, згідно з договором від липня 2023 року АТ НДПК «КІЕП» має протягом приблизно 300 календарних днів зробити для «Енергоатома» розрахунок будівельних конструкцій каркасу машзалу енергоблока № 3 Хмельницької АЕС.
Публікації по темі:

КІЕП наглядатиме за підготовкою енергоблока №3 Хмельницької АЕС до добудови 

Нове будівництво