Westinghouse ініціює у Великій Британії процес GDA малого модульного реактора AP300™

13.02.2024
Фото: Westinghouse
Компанія Westinghouse Electric оголосила сьогодні, що офіційно подала заявку до Департаменту енергетичної безпеки та нульового балансу Великої Британії (DESNZ) на отримання дозволу на участь у загальній оцінці проєкту (GDA) малої модульної реакції (ММР) AP300™. Це перший крок у формальному процесі ліцензування у Великій Британії, - повідомила сьогодні Westinghouse.
«У конструкції ММР AP300 використовується перевірена передова технологія Westinghouse Gen III+, яка має схвалення регуляторних органів Великої Британії, США та Китаю, а також відповідає європейським стандартам утилітарних вимог (EUR) для атомних електростанцій. Це дає переваги при ліцензуванні та суттєво знижує ризики поставок для замовників у комунальній, нафтогазовій та промисловій галузях», - повідомляє американська компанія.
Ця заявка на GDA надійшла після того, як установка AP300 була обрана для наступного етапу проєкту Great British Nuclear і визначена компанією Community Nuclear Power, Ltd. (CNP) для будівництва чотирьох ММР AP300. (CNP) для будівництва чотирьох ММР AP300.

«ММР AP300 базується на вже схваленому проєкті AP1000, і ми дуже оптимістично налаштовані на те, що Департамент енергетичної безпеки та Net Zero схвалить нашу заявку на отримання дозволу GDA. Британські регулятори добре знайомі з технологією, що лежить в основі AP300 SMR, тому ми з нетерпінням чекаємо на співпрацю з ними, щоб забезпечити своєчасну розробку та впровадження цієї передової, перевіреної технології у Великій Британії», - сказав Девід Дархем, президент Westinghouse Energy Systems. 

Нове будівництво