До кінця року Атоммонтажсервіс добудує та змонтує частину обладнання КП РАВ на ХАЕС

06.09.2023
Фото: НАЕК «Енергоатом», 2021 рік
ТОВ "Атоммонтажсервіс" виконає частину будівельних робіт на Комплексі з переробки радіоактивних відходів Хмельницької АЕС. Договір на закриття теплового контуру з монтажем основного устаткування блоку переробки РАВоприлюднив сьогодні відокремлений підрозділ "Енергоатома" -  "Атомпроєктінжиніринг", - повідомляється у Prozorro.
За 168,26 млн грн, 30% з яких авансується, "Атоммонтажсервіс" до кінця поточного року має встановити низку залізобетонних конструкцій, встановити та змонтувати обладнання установок фрагментації та сортування твердих радіоактивних відходів, суперпресування, а також дезактивації металу.
До складу КП РАВ входять установки для вилучення РАВ з існуючих сховищ, для фрагментації та сортування, для сушіння РАВ, для спалювання твердих РАВ та радіоактивно-забруднених масел, суперпресування, цементування, дезактивації металу, а також система паспортизації РАВ.
Постачальниками основного обладнання за міжнародним тендером обрано NUKEM Technologies Engineering Services GmbH (Німеччина), UAB Svertas Group (Литва), NUVIA a.s. (Чехія). Генеральним проєктувальником КПРАВ є акціонерне товариство "Київський науково-дослідний та проектно-конструкторський інститут "Енергопроект" (АТ КІЕП).
Нагадаємо, авторський нагляд за будівництвом Комплексу з переробки РАВ на ХАЕС до кінця року здійснює АТ "КЕП", який також скоригував цьогоріч відповідну проєктно-кошторисну документацію.
Читайте по темі:

На Хмельницькій АЕС ведеться спорудження Комплексу переробки РАВ 

РАВ і ВЯП