Перехід на паливо Westinghouse: СВРК-М2 СНВО «Імпульс» буде впроваджена на енергоблоці №2 ХАЕС восени наступного року

01.09.2023
Технічні засоби та програмне забезпечення верхнього рівня для модифікації системи внутрішньореакторного контролю енергоблока №2 Хмельницької АЕС поставить Енергоатому ПрАТ Сєверодонецьке науково-виробниче об’єднання «Імпульс». Йдеться про поставку до 30 вересня 2024 року модернізованої СВРК-М2 на базі національного розрахункового комплексу ImCore. Модернізація СВРК необхідна для експлуатації на енергоблоці палива виробництва Westinghouse.
Поставка для ХАЕС обійдеться на 600 тисяч грн дешевше, ніж для Південноукраїнської АЕС– вартість договору склала 322 млн 272 тис. грн.
Нагадаємо, у липні та серпні 2023 року СВРК-М2 введено в експлуатацію на енергоблоках №3 Рівненської АЕС та №3 Південноукраїнської АЕС. Окрім енергоблока №2 ХАЕС заплановані проєкти з постачання та введення в експлуатацію аналогічних СВРК в 2024 р. на енергоблоках №4 РАЕС та №1 ПАЕС.
Публікації по темі:

СВРК-М2 для енергоблока №3 РАЕС успішно пройшла випробування. Вона містить розрахунковий комплекс на базі національного коду ImCore – СНВО «Імпульс» 

Компанії