«Енергоатом» обговорив співпрацю з ČEZ Group, яка допомагає відновленню енергоінфраструктури України

12.01.2023
Президент НАЕК «Енергоатом» Петро Котін провів онлайн-зустріч із Павелом Цирані, заступником голови Ради директорів оператора чеських АЕС – енергетичної групи ČEZ.
Під час зустрічі йшло про продовження співпраці на експертному рівні зі спільних проєктів з урахуванням реалій воєнного часу.
Крім того було обговорено «питання роботи чеських компаній, зокрема ČEZ, у напрямі повного припинення російського впливу на атомну енергетику Чехії», - повідомляє НАЕК «Енергоатом» у своєму телеграм-каналі. Нагадаємо, у листопаді минулого року енергетична група ČEZ стала 100% власником компанії Škoda JS – виробника обладнання для атомних електростанцій.
Зокрема, йшлося про відмову чеського оператора від російського ядерного палива і перехід до альтернативного постачальника у складі міжнародного консорціуму на чолі з Westinghouse за проєктом Євратом – APIS.
За повідомленням української компанії, ČEZ висловив підтримку Україні та заявив про готовність допомагати нашій країні в умовах збройної агресії рф.
Нагадаємо, наприкінці минулого року ČEZ відправив понад тридцять важливих енергетичних установок своєму енергетичному партнеру, групі ДТЕК в Україні.

Читайте по темі: ДТЕК отримав трансформатор з АЕС Темелін. Як ČEZ допомагає відновити енергетичну інфраструктуру України 

Компанії