ЦПАЗ завершує підготовку РАЕС до експлуатації палива Westinghouse

07.10.2022
Центр проєктування активних зон завершує адаптацію моделі активної зони енергоблока №3 Рівненської АЕС з паливом Westinghouse під систему моніторингу підсистеми фізичних розрахунків "BEACON-TSM".
Як відомо, Центр проєктування активних зон (ЦПАЗ) було створено у 1999 році у рамках Проєкту кваліфікації ядерного палива для України на базі Науково-технічного комплексу "Ядерний паливний цикл" ННЦ  "Харківський фізико-технічний інститут".
В ході роботи, яку заплановано завершити 1 листопада поточного року, розраховується адаптація моделі для 32 паливної кампанії енергоблоку № 3 РАЕС кодом BEPREPN.
Енергоблок №3 РАЕС – сьомий з тринадцяти українських атомних реакторів типу ВВЕР-1000, де використовуються тепловидільні збірки від компанії Westinghouse. Їх було завантажено в активну зону реактора у липні ц.р.
Нагадаємо, модернізацію системи внутрішньореакторного контролю на енергоблоці №3 Рівненської АЕС під паливо Westinghouse завершило СНВО "Імпульс" у липні цього року. СВРК-М виробництва СНВО "Імпульс" впроваджена на усіх атомних енергоблоках українських АЕС окрім енергоблока №3 ПАЕС.
 
Читайте по темі:

СНВО "Імпульс" завершив модернізацію системи внутрішньореакторного контролю на енергоблоці №3 Рівненської АЕС під паливо Westinghouse 

Уран і паливо