Поточна ситуація на ЗАЕС: рашисти розстріляли слюсара ЦТАВ та накопичують військову техніку на території станції – "Енергоатом"

23.08.2022

 22 серпня внаслідок обстрілу автомобіля таксі в Енергодарі зазнав поранень працівник Запорізької АЕС – слюсар цеху теплової автоматики та вимірювань Владислав Мітін, 1996 року народження.

Про це повідомила прес-служба "Енергоатома".
"Він був ушпиталений, але від отриманих важких поранень за кілька годин помер у реанімації", - повідомляє компанія, висловлюючи співчуття близьким та колегам. Приєднуємося.
Також "Енергоатом" повідомив, що окупанти накопичують техніку на території Запорізької АЕС та збільшили кількість військових на станції. Вчора, 22 серпня 2022 року, до ремонтної зони станції окупанти додатково завезли два БТР та шість спецвантажівок.
Загалом на території станції тепер дислоковано понад 40 одиниць військової техніки. Біля першого енергоблоку розташовані 16 військових машин, біля другого – сім. Ще 12 одиниць техніки окупанти загнали під естакаду. Крім того, нарощується і жива сила.
У сьогоднішньому вранішньому зведенні компанія повідомила: "періодичні обстріли ЗАЕС російськими військами з РСЗВ спричинили серйозний ризик для безпечного функціонування станції".
"Енергоатом" нагадує:
  • 5 серпня внаслідок атаки російських військових на Запорізьку АЕС на одному з енергоблоків спрацював аварійний захист – і один із трьох працюючих енергоблоків тепер відключений. Під час обстрілів серйозно пошкоджені азотно-киснева станція, об‘єднаний допоміжний корпус. Залишаються ризики витоку водню та розпилення радіоактивних речовин, високою є і пожежна небезпека.
  • 6 серпня через обстріл загарбниками ЗАЕС пошкоджено три датчики радіаційного моніторингу навколо майданчика ССВЯП ЗАЕС.
  • 11 серпня окупанти обстріляли пожежну частину, розташовану за територією ЗАЕС і призначену для її захисту від пожеж та їх гасіння у разі надзвичайних ситуацій на станції.
  • 13 серпня пошкоджень також зазнав відкритий розподільчий пристрій 750 кВ (ВРП-750).
  • 20 серпня внаслідок обстрілів пошкоджень зазнала естакада, в будівлі вибиті вікна.
"Український персонал станції продовжує працювати і докладати всіх зусиль для забезпечення ядерної та радіаційної безпеки, а також ліквідації наслідків пошкоджень", - йдеться у повідомленні.
Читайте також:

АЕС