Оновлено! Окупанти можуть "підвищити ставки" та влаштувати реальний теракт – ГУР Міноборони України

18.08.2022
 Російські окупанти готують провокацію на Запорізькій АЕС. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони у четвер, 18 серпня.
 "Окупанти оголосили несподіваний "вихідний" на Запорізькій атомній станції. 19 серпня в ЗАЕС перебуватиме лише оперативний персонал. Всім іншим співробітникам вхід буде закрито. Також відомо, що представники "Росатому", які останнім часом постійно перебували на станції, терміново залишили територію об’єкта", – йдеться у повідомленні.
 У ГУР зазначили, що сьогодні в міноборони рф заявили про нібито підготовку "резонансної провокації" на ЗАЕС з боку ЗСУ під час візиту до України Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша.
 "З наявної інформації стає зрозуміло, що окупанти після масштабних обстрілів Запорізької атомної станції можуть "підвищити ставки" і влаштувати реальний теракт на найбільшому в Європі ядерному об’єкті. До того ж, приурочити цей злочин до перебування в Україні Генерального секретаря ООН", – повідомляє ГУР.
Згодом ГУР повідомило, що отримало нові підтвердження інформації щодо підготовки окупантами провокації на території ЗАЕС 19 серпня. 
Зокрема, повідомляється, що ліцензованому персоналу (який  виконує  свої функції на основі виданої Держатомінспекцією ліцензії) наказано залишатися вдома. На територію станції допускатиметься невелика частина оперативного персоналу.
"18 серпня на вечірньому зібранні керівництва ЗАЕС були відсутні представники росатому. При тому, що з моменту окупації співробітники росатому в обов’язковому порядку були присутні на всіх подібних нарадах. На цей момент вони взагалі залишили територію ЗАЕС", - зазначається у повідомленні.
ГУР вважає, що "враховуючи кількість зброї, яка наразі знаходиться на території атомної станції, а також неодноразові провокативні обстріли, є висока вірогідність проведення масштабного теракту на ядерному об’єкті".
 Читайте також:

Звернення працівників Запорізької АЕС до світової спільноти

АЕС