"Енергоатом" вважає, що п'ятий енергоблок на Рівненській АЕС може з'явитися до 2032 року

17.08.2022
На Рівненській АЕС планується будівництво енергоблоку №5 за технологією Westinghouse з реакторною установкою АР-1000 потужністю 1100 МВт. Звести його планують до 2032 року. Вже затверджено графік будівництва, який розрахований на 10 років. Перші енергоблоки цього проєкту планується будувати на Хмельницькій АЕС, далі – Рівненська.
Про це повідомив президент "Енергоатома" вчора в рамках поїздки на Рівненську АЕС, в якій взяли участь директори українських АЕС так керівники ВП "Атомпроєктінжиніринг".
Як повідомляє РАЕС, на нараді обговорювалися поточні виробничі та кадрові питання, безпекова ситуація, реалізація нових перспективних проєктів.
Щодо будівництва РАЕС-5, зазначено, що вже виконано низку передпроєктних робіт, зокрема проведений аналіз наявного та перспективного використання водних ресурсів району розташування АЕС, аналіз наявних інфраструктури РАЕС та міжсистемних зв’язків західного регіону енергосистеми України. Проведені також передпроєктні роботи з визначення обмежувальних геологічних умов до вибору енергоблока.
Окрім будівництва енергоблоку №5 РАЕС йшлося про укомплектування транспортного цеху РАЕС електричними автобусами для перевезення персоналу та встановлення електрозаправок до них.
Учасники зустрічі відвідали майданчик для будівництва майбутнього енергоблоку №5 Рівненської АЕС та обговорили деталі та можливі проблеми будівництва.
Як повідомила пресслужба компанії, зазначається, що блок потужністю 1100 МВт будуватиметься за новітньою американською технологією АР1000 компанії Westinghouse.
Читайте за темою:

СНВО "Імпульс" завершив модернізацію системи внутрішньореакторного контролю на енергоблоці №3 Рівненської АЕС під паливо Westinghouse 

Нове будівництво