"Радій" обіцяє незабаром відвантажити комплект модифікованого програмного забезпечення на Рівненську АЕС. Приймальні випробування відбулися дистанційно

16.08.2022

 12 серпня у режимі відеоконференції відбулися дистанційні приймальні випробування комплекту модифікованого програмного забезпечення (МПЗ) для програмно-технічного комплексу системи аварійного та попереджувального захисту (ПТК АЗ-ПЗ), що експлуатується на енергоблоці №3 Рівненської АЕС. Про це повідомило НВП "Радій" на своєму сайті.

Модифікація програмного забезпечення була пов'язана з необхідністю уніфікації алгоритмів аварійного захисту, тобто для приведення алгоритмів роботи захисту енергоблоку №3 у відповідність до загальних алгоритмів функціонування реакторів ВВЕР на АЕС України.
Як повідомив "Радій", модифіковане програмне забезпечення призначене для основного та диверсного комплектів ПТК АЗ-ПЗ виробництва "Радій", що знаходяться у експлуатації на енергоблоці № 3 ВП РАЕС з 2007 року.
Випробування підтвердили відповідність комплекту МПЗ, що призначене для постачання на енергоблок №3, чинним нормам, правилам та стандартам із ЯРБ та вимог технічної документації.
Відтак приймальна комісія зробила висновок, що обладнання може бути відвантажене ВП РАЕС для проведення інсталяції, інтеграції та приймальних випробувань у складі основного та диверсного ПТК АЗ-ПЗ у період ППР перед виходом енергоблока № 3 з ремонту.
Читайте також: 

Компанії