Радій: ПТК системи нормальної експлуатації турбінного відділення для РАЕС-1 пройшов приймальні випробування

19.01.2022

Комплект програмно-технічного комплексу системи нормальної експлуатації турбінного відділення (ПТК СНЕ ТВ) для енергоблоку №1 РАЕС успішно пройшов приймальні випробування на полігоні компанії «Радій» 23 грудня. Про це компанія повідомила у себе на сайті 19 січня.

Випробування проходили відповідно до програми та методики «Рівненська АЕС, енергоблок №1. Програмно-технічний комплекс системи нормальної експлуатації турбінного відділення (ПТК СНЕ ТВ). Програма та методика приймальних випробувань на майданчику виробника».

У висновках комісії йдеться про те, що розроблений ПТК СНЕ ТВ відповідає вимогам документа «Рівненська АЕС, енергоблок №1. Технічне завдання на розробку, створення, виготовлення та постачання. Програмно-технічний комплекс системи нормальної експлуатації турбінного відділення», а також чинним нормам, правилам та стандартам з ядерної та радіаційної безпеки.

Також зазначено, що конструкторська, технологічна, експлуатаційна документація та документація до програмного забезпечення ПТК СНЕ ТО відповідає вимогам техничного завдання та є достатньою для застосування.

Нагадаємо, що договір на постачання ПТК СНЕ ТВ з НАЕК «Енергоатом» було укладено 14 червня 2021 р. Термін постачання, згідно з доповненням №1 до договору, - 9 січня 2022 року.

Як відомо, на ЗАЕС та ХАЕС встановлено модернізоване ПТК СНЕ ТВ виробництва СНВО «Імпульс», для РАЕС та ЮУАЕС це обладнання виготовило НВП «Радій».

Компанії