Ремонтники «Укренерго» відновили ВЛ «ЗАЕС – Каховська»

18.03.2022
Ремонтники НЕК «Укренерго» відновили високовольтну лінію 750 кВ «Запорізька АЕС – Каховська», яка була пошкоджена окупантами.
Як повідомило НЕК «Укренерго» у своєму телеграмканалі, лінія введена в роботу та забезпечує стабільне функціонування Запорізької АЕС.
Як повідомлялося, 16 березня о 14.29 унаслідок обстрілів російськими військами відключилася високовольтна лінія електропередач «ЗАЕС - Каховська 750 кВ», через яку здійснюється видача електроенергії із Запорізької атомної електростанції. Ще дві високовольтні лінії 750 кВ - Запорізька та Південно-Донбаська були пошкоджені раніше, і досі не підключені через активні бойові дії в зонах пошкодження. З урахуванням цього потужність двох працюючих енергоблоків ЗАЕС була знижена.

Також 17 березня у період з 14:00 по 20:00 в результаті пошкоджень була відключена лінія автотрансформаторного зв’язку ЗАЕС (750/330 кВ) з Запорізькою ТЕС. Ця лінія може бути використана ЗАЕС для забезпечення електроживлення технологічних систем енергоблоків та видачі потужності при виході з ладу всіх чотирьох штатних високовольтних ліній. Після усунення виявлених пошкоджень роботу лінії було відновлено. 

АЕС