«Атоммонтажсервіс» виконає будівельно-монтажні та пуско-налагоджувальні роботи з модернізації ПТК СНЕ РВ енергоблока №2 ХАЕС

22.02.2022
ТОВ «Атоммонтажсервіс» виконає будівельно-монтажні та пуско-налагоджувальні роботи з модернізації Програмно технічного комплексу системи нормальної експлуатації важливої для безпеки реакторного відділення (ПТК САР СНЕ ВБ РВ) енергоблока №2 Хмельницької АЕС. Як повідомляється у системі публічних закупівель ProZorro, тендер на закупівлю відповідних послуг відбувся 21 лютого поточного року.
Окрім ТОВ «Атоммонтажсервіс» свої пропозиції до участі у торгах подало ТОВ Кузнецовське налагоджувально-монтажне підприємство «Електропівденмонтаж». ТОВ «Атоммонтажсервіс» переміг в тендері, запропонувавши ціну в 39 млн 858 тис. грн, що на 55 тис. грн нижче ніж в конкурента. Роботи з модернізації Програмно технічного комплексу мають бути виконані до 25 грудня 2022 року.
Роботи включатимуть у себе заміну обладнання, яке відпрацювало свій ресурс, на високонадійні прилади та апаратуру, що виконані на базі сучасної мікропроцесорної техніки і відповідають сучасним вимогам до надійності приладів та апаратури, а також вимогам до діагностики, реєстрації та архівації подій. Модернізація Програмно технічного комплексу системи нормальної експлуатації виконується в рамках Комплексної (зведеної) програми підвищення рівня безпеки енергоблоків АЕС України (КЗПБ:14105).
Як повідомляв InfoAtom, 14 грудня 2021 року було проведено приймальні випробування програмно-технічного комплексу САР СНЕ РВ для енергоблоку №2 ХАЕС, розробленого та виготовленого Сєвєродонецьким НВО «Імпульс». 

З результатами виконання Комплексної (зведеної) програми підвищення рівня безпеки енергоблоків АЕС у 2021 році можна ознайомитись у матеріалі «КЗПБ – 2021: що виконано і скільки залишилось». 

АЕС