Проведено приймальні випробування програмно-технічного комплексу САР СНЕ РВ для енергоблоку №2 ХАЕС

14.12.2021
У грудні 2021 року на майданчику СНВО «Імпульс» проведено приймальні випробування програмно-технічного комплексу системи автоматичного регулювання системи нормальної експлуатації реакторного відділення (ПТК САР СНЕ РВ) для енергоблоку №2 Хмельницької АЕС.
Система розроблена в рамках заходу №14105 Комплексної (зведеної) програми підвищення рівня безпеки енергоблоків АЕС (КзПБ) – модернізація системи нормальної експлуатації реакторного відділення, та є другим етапом його реалізації. Згідно з концептуальним технічним рішенням ВП ХАЕС №2.ЦА.0014.ТР-18/HZ «Про модернізацію систем контролю та управління технологічним обладнанням реакторного відділення енергоблока №2», узгодженим Держатомрегулювання (лист від 06.12.2018 №15-14/6-3 /8221), перший етап заходу - впровадження ПТК КВП СНЕ ВБ РВ повинен був виконуватися в період ППР-2020. Це обладнання також вироблено СНВО «Імпульс» та поставлено згідно з договором від 09.01.2018 № 14105-14106-142-GOODS-1.
Як повідомляє СНВО «Імпульс», ПТК САР СНЕ РО призначений для реалізації функцій прийому, нормалізації та обробки вхідних сигналів від первинних вимірювальних перетворювачів, виконання функцій автоматичного регулювання, формування вихідних струмових та дискретних сигналів, отримання інформації про стан параметрів технологічних процесів із передачею у блокову інформаційно-обчислювальну систему.
Метою проведення приймальних випробувань ПТК САР СНЕ РВ було підтвердження відповідності поставного комплекту ПЗ та обладнання для енергоблоку № 2 ХАЕС вимогам технічного завдання та конструкторської документації.
За результатами приймальних випробувань комісія у складі представників Хмельницької АЕС, ДНТЦ ЯРБ, Техенерго та СНВО «Імпульс» констатувала, що пред'явлений ПТК САР СНЕ РО повністю відповідає вимогам технічного завдання, комплекту документації (конструкторської, технологічної, експлуатаційної, програмної) та готовий до постачання на енергоблок №2 Хмельницької АЕС.
Вартість обладнання, згідно з оприлюдненою в системі Prozorro інформацією, склала 59,7 млн ​​грн. 

Компанії