Фахівці з проєктної інжинірінгової групи під будівництво AP 1000 розпочали навчання

22.05.2024
Фото: denmarsh photography

 20 травня 2024 року стартував перший етап навчання за програмою Westinghouse з підготовки фахівців Енергоатома, які увійшли до складу спільної проєктної інжинірингової групи (JPET – Joint Project Engineering Team). Про це повідомила НАЕК «Енергоатом».

Програма навчання розрахована на 6 місяців і передбачає ознайомлення з документацією та інструментарієм Westinghouse, необхідними для реалізації проєкту АР1000. Вона включає в себе тренінги з основ проєктування реактора за американською технологією, навчання на робочих місцях з менторами від Westinghouse, а також підготовку фахівців на тренажерах блочного щита управління AP1000 в США.
Нагадаємо, 2 червня компанії підписали угоду про створення інженерно-технічного центру Westinghouse в Україні, який займатиметься супроводом будівництва та експлуатації енергоблоків АР1000 в Україні, а також майбутньою програмою виведення з експлуатації енергоблоків українських АЕС. Курс для 60-ти атомників і студентів старших курсів, які навчаються на атомних спеціальностях, мав розпочатися восени 2022 року. «Після завершення курсу навчання технічні спеціалісти отримають можливість застосувати свої навички інженерної, технічної та технологічної підтримки у проєктах нового будівництва блоків за технологією AP1000® в Україні, зокрема в нещодавно заснованому інженерно-технічному центрі Westinghouse у Києві», - повідомила тоді НАЕК «Енергоатом».
Торік Westinghouse запросила чотирьох студентів з України разом з польськими та чеськими студентами до США на розширену програму стажування в ядерній галузі.

Нове будівництво