«Енергоатом» подав проєкт будівництва тимчасового містечка будівельників енергоблоків № 3 та 4 ХАЕС на експертизу

29.02.2024
Фото: Використано сервіс Canva

 Експертизу проєкту «Хмельницька АЕС. Будівництво енергоблоків №3,№4.Перша черга – будівництво енергоблоку №3 щодо влаштування тимчасового містечка будівельників на 500 осіб» замовила філія «ВП «Атомпроектінжиніринг» АТ «НАЕК «Енергоатом» у ДП «Укрдержбудекспертиза». Строк надання послуг – 31 грудня 2024 року.

Відповідну інформацію розміщено вчора на майданчику Prozorro.
Раніше енергодарці, які виїхали з окупованого міста і працевлаштувалися на ХАЕС з метою будівництва нових блоків, підписали петицію щодо створення модульного містечка, оскільки цени на оренду квартир у Нетишині суттєво підскочили.
Крім того, «Енергоатом» подав у ДП «Укрдержбудекспертиза» проєкт «Будівництво енергоблоків №3,№4 Хмельницької АЕС. Перша черга – будівництво енергоблоку №3 щодо відновлення огороджувальних конструкцій турбінного відділення, деаераторного відділення, етажерки електротехнічних пристроїв». Термін аналогічний – до кінця 2024 року.
Нагадаємо, енергоблоки № 3 та 4 ХАЕС планується добудовувати за російською технологією ВВЕР. У листопаді «Енергоатом» замовив у Westinghouse технічний аналіз, аби визначитися в кого купувати реакторну установку для енергоблоків №№3,4 ХАЕС.

Нове будівництво