АТ «Енергоатом» оновить систему вихрострумового контролю теплообмінних труб на Хмельницькій АЕС

27.02.2024
Фото: Рівненська АЕС
Систему вихрострумового контролю теплообмінних труб та перетинок колекторів парогенераторів, з модулем для ремонту теплообмінних труб методом зварювання та підсистемою пневмогідравлічного акваріумного контролю парогенераторів власного виробництва закупило АТ «Енергоатом» для Хмельницької АЕС у словацької VUJE a.s.
Система вартістю 7,13 млн євро призначена для контролю теплообмінних труб, металу перетинок парогенераторів та ремонту теплообмінних труб парогенераторів ПГВ-1000М методом зварювання. Вона має замінити відповідну систему того ж виробника, термін експлуатації якої вичерпано.
Укладений контракт діє до кінця 2026 року. Термін поставки системи контролю – 23 червня 2025 року, а підсистеми – 23 січня 2026 року.
Нагадаємо, у березні минулого року «Енергоатом» закупив у VUJE a.s. систему автоматизованого дистанційного глушіння теплообмінних труб парогенераторів методом зварювання для Південноукраїнської АЕС. Аналогічні системи впроваджені на всіх інших українських АЕС. Система необхідна для глушіння теплообмінних труб, які виявились дефектними за результатами вихрострумового контролю.

Компанії