ПАЕС впровадить систему дистанційного глушіння теплообмінних трубок парогенераторів виробництва VUJE a.s.

22.03.2023
Фото: Рівненська АЕС
Словацька VUJE a.s. поставить систему автоматизованого дистанційного глушіння теплообмінних труб парогенераторів методом зварювання для Південноукраїнської АЕС.
Відповідний контракт на суму 1,8 млн євро було укладено 14 березня, - повідомляється на майданчику Prozzorro.  Строк поставки системи – до 31 січня 2023 року. Строк експлуатації системи, вказаний у технічній специфікації до договору, - не менше 10 років. Гарантійний строк експлуатації – 2 роки.
Система виробництва VUJE a.s. є окремим елементом з комплексу автоматизованих систем, що використовуються для ремонту теплообмінних трубок парогенераторів. Обладнання системи автоматизованого дистанційного глушіння здатне автоматично, за дистанційними командами оператора, виконувати очищення, висвердлювання, встановлення заглушок та заварювання дефектних теплообмінних трубок парогенераторів автоматичним аргонодуговим способом. Також система доповнена обладнанням для осушки як всього колектора, так і локальної ділянки з необхідною теплообмінною трубкою.
Торік проєкт із впровадження цієї системи було реалізовано на Рівненській АЕС.  «Система фірми VUJE повністю відповідає сучасним вимогам та за час експлуатації на Рівненській АЕС зарекомендувала себе надійно та безвідмовно. Після закінчення випробувань, обладнання системи буде готове до використання на будь-якому з майданчиків відокремлених підрозділів Компанії», – прокоментував впровадження начальник служби контролю металу РАЕС Олександр Соловйов.
Системи глушіння ТОТ парогенераторів методом зварювання VUJE a.s. використовуються на ХАЕС, РАЕС, а також на АЕС Угорщини, Чехії, Словаччини.

Читайте по темі: На Рівненській АЕС відбулися випробування системи дистанційного глушіння теплообмінних трубок парогенераторів виробництва VUJE a.s. 

Компанії