Рада заступників головних інженерів з ЯРБ «Енергоатома» засідала на РАЕС

26.01.2024
Фото: РАЕС
На Рівненській АЕС відбулося засідання Ради заступників головних інженерів з ядерної та радіаційної безпеки. Як повідомляє прес-служба РАЕС, дводенний захід відбувся за участю представників АТ «НАЕК «Енергоатом» та філій Компанії: Рівненської, Хмельницької, Південноукраїнської та Запорізької АЕС, Науково-технічного центру та Атомремонтсервісу. У межах чергового засідання Ради ЗГІЯРБ проведено виробничу нараду, у ході якої обговорювалися поточні питання з ядерної та радіаційної безпеки та плани на 2024 рік.
Директор з ядерної та радіаційної безпеки АТ «НАЕК «Енергоатом» Олександр Депенчук зазначив, що фахівці зустрілися для розгляду низки питань, які накопичилися впродовж року, зокрема щодо паливних кампаній, роботи із відпрацьованим ядерним паливом та постачання свіжого палива, радіаційної безпеки та дозового навантаження на персонал тощо.
Під час візиту на майданчик РАЕС учасники засідання ознайомилися з роботою енергоблоків №№ 1, 2, відвідали центральний зал реакторного відділення та сховище свіжого палива.

«Такі наради – у числі важливих подій, адже існують деякі питання, які потрібно побачити й проговорити наочно. Наш майданчик є піонером в певних напрацюваннях, як наприклад, робота з ВЯП – ми експлуатуємо два типи реакторів, тож наш досвід дозволить оптимізувати цей напрям в Компанії. Також РАЕС є кращою за показниками дозового навантаження за програмою ALARA, тож наші напрацювання будуть корисними для всіх. Це саме та співпраця, яка дозволяє більш активно планувати роботу», – підкреслив головний інженер – перший заступник генерального директора РАЕС Вячеслав Стоянов. 

Читайте по теміНа РАЕС заступники головних інженерів обговорили поводження з РАВ

Компанії