Holtec не дочекався фінансування від США і отримав ґрант у Великій Британії

11.12.2023
Фото: Holtec International
Уряд Великої Британії виділив компанії Holtec Britain грантове фінансування у розмірі 30 мільйонів фунтів стерлінгів від Future Nuclear Enabling Fund для завершення першого та другого етапів загальної оцінки проєкту (GDA) SMR-300.
PWR Holtec оцінюватимуть британські Управління з ядерного регулювання (ONR), Агентство з охорони навколишнього середовища (EA) та Управління природних ресурсів Уельсу (NRW).
Водночас Holtec International заявляє, що буде продовжувати «поточний діалог з Комісією ядерного регулювання США (NRC) та іншими регуляторами на етапі підготовки до подачі заявки».
У Британії Holtec співпрацює з такими компаніями як Mott MacDonald, Hyundai E&C і Mitsubishi Electric.
Окремо від GDA Holtec бере участь у конкурсі Great British Nuclear SMR, в рамках якого уряд Великої Британії має намір оголосити у 2024 році, які компанії отримають його підтримку для впровадження технологій.
У разі перемоги Holtec планує розширити свою діяльність у регіоні, розмістивши завод з виробництва основних механічних компонентів ММР, щоб підтримати розгортання 5 ГВт+ електроенергії в енергосистемі Великої Британії до 2050 року.
Компанія інформує, що SMR-300 – це технологія реактора PWR, заснована на існуючих стандартах  США і Великої Британії, яка використовує паливо PWR, подібне до того, що вже використовується на Sizewell B та інших майбутніх британських реакторах, включаючи Hinkley Point C.
Директор Holtec Britain пан Гарет Томас заявив: "Ми раді, що розпочали реалізацію GDA після планування проєкту, яке тривало понад 18 місяців, і зараз формуємо велику команду кваліфікованих інженерів у нашому новому офісі в Брістолі. Паралельно ми просуваємо плани реалізації проєкту разом з нашою глобальною командою".

Читайте також: Holtec International подвоїла потужність свого модульного реактора. Замість SMR-160 вже йдеться про SMR-300 

Нове будівництво