Оператор чеських АЕС передав ноутбуки українським школярам. З початку повномасштабної війни Група ČEZ допомогла українцям на понад 25 млн чеських крон

16.11.2023
Фото: ČEZ
Вчора представники компанії ČEZ передали 127 ноутбуків для українських школярів у посольстві України в Празі. Фонд "Допоможи Україні" доставить комп'ютерну техніку в українські школи, які потребують оновлення обладнання – в Херсонській, Черкаській, Чернігівській та Чернівецькій областях. Про це повідомив ČEZ на своєму сайті.
"Діти мають навчатися в школах, а не на війні. Ми знаємо, що українські школи потребують допомоги в оновленні обладнання, щоб вони могли продовжувати навчання в надзвичайно складних умовах. Ми приділяємо велику увагу підтримці освіти в Групі ČEZ, тому ми були раді зробити свій внесок хоча б у такий спосіб", - сказала Міхаела Чалоупкова, член правління та директор з питань сталого розвитку Групи ČEZ.
Наразі ČEZ допомагає тимчасово переміщеним з України в основному через свій Фонд ČEZ в рамках гранту "Підтримка регіонів". Це – програми з інтеграції дітей, надання психологічної допомоги, репетиторства, організації дозвілля для дітей тощо.
Група компаній CEZ долучилася до допомоги Україні минулого року, через кілька днів після початку конфлікту. У лютому був проведений масштабний збір коштів серед працівників, під час якого було зібрано понад 7 мільйонів чеських крон. Згодом ця сума була подвоєна Фондом ČEZ до 14,6 млн. крон і розподілена серед авторитетних некомерційних організацій, які надають гуманітарну допомогу безпосередньо в Україні або опікуються біженцями, що прибувають до Чеської Республіки (наприклад, Чеський Червоний Хрест, ЮНІСЕФ, "Лікарі без кордонів", Чеська федерація продовольчих банків та ін.). Окремі компанії, що входять до складу ČEZ Group, також організували низку благодійних зборів матеріальної допомоги для біженців війни, а інші надали їм житло.
В рамках допомоги у відновленні української енергетичної інфраструктури Група компаній ČEZ також передала близько 30 одиниць енергетичного обладнання зі своїх електростанцій у Темеліні, Детмаровицях, Прунержеві, Мельнику та з підстанції Вишкові. Це були вимикачі, роз'єднувачі, блискавковідводи, трансформатори та трансформаторне масло.

Навесні 2022 року Фонд ČEZ також зробив внесок містам і селам для безпосередньої негайної допомоги людям, які рятуються від війни, в рамках Надзвичайної грантової кризової допомоги. Загалом Фонд ČEZ підтримав 208 таких проєктів на суму понад 9 млн чеських крон. 

Читайте по темі: ДТЕК отримав трансформатор з АЕС Темелін. Як ČEZ допомагає відновити енергетичну інфраструктуру України

Компанії