Енергоатом замовив КІЕПу проєкт та авторський нагляд за будівництвом другого пускового комплексу ЦСВЯП

22.08.2023
Фото: Енергоатом
НАЕК "Енергоатом" замовив АТ "Київенергопроєкт" робочу документацію та здійснення авторського нагляду за будівництвом другого пускового комплексу Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива реакторів ВВЕР АЕС України. Робота вартістю 1,8 млн грн має бути виконана до 29 грудня поточного року.
Цікаво, що строки розроблення робочої документації та авторського нагляду за будівельними роботами вказані з 8 липня по 29 грудня 2023 року, тоді як договір підписаний 18 серпня ц.р., а підставою для виконання робіт значаться листи відокремленого підрозділу "Енергоатома" "Атомпроєктінжинірінг" від 11 липня. До плану закупівель роботи включено 7 серпня цього року.
Нагадаємо, за проєктом ЦСВЯП, який КМУ затвердив у 2017 році, передбачено будівництво 15 пускових комплексів, розрахованих на 16,5 років. Перший пусковий комплекс було заплановано на чотири контейнери HI-STORM, три з яких для ВВЕР-1000. Другий пусковий комплекс передбачає зберігання вже 33 контейнерів, з яких 28 для ВВЕР-1000. За проєктом його будівництво, як і усі подальші, передбачалося реалізувати за 12 місяців.

Як повідомлялося раніше, коригування проєкту КІЕП мав зробити за 6,2 млн грн з березня по грудень 2023 року, а проєктно-кошторисної документації – у ці ж терміни за 1,5 млн грн. 

Читайте також:

До кінця поточного року КІЕП скоригує свій проєкт будівництва ЦСВЯП

РАВ і ВЯП