Після доопрацювання проєкту КІЕПом Енергоатом закупив у НВП «Радій» додаткові НКП для Комплексу з переробки РАВ на ХАЕС

10.07.2023
Фото: НАЕК «Енергоатом», 2021 рік
НАЕК "Енергоатом" дозакупив у НВП "Радій" додаткові низьковольтні комутаційні пристрої 0,4 кВ для електротехнічного обладнання ремонтної мережі комплексу з переробки радіоактивних відходів на ХАЕС за 7 млн грн.
Нагадаємо, загальна закупівля НКП та трансформаторів сухих силових 6/0,4 кВ для Комплексу РАВ відбулася у травні 2021 року на суму 14 млн грн. Тоді "Радій" виграв тендер у ТОВ "Укратом Сервіс" та ТД "Промислові системи, ЛТД".
Після внесення змін до проєкту Комплексу РАВ його проєктувальником АТ КІЕП до об'єкту було включено ремонтну мережу КПРВ ХАЕС, що, за інформацією "Атомпроектінжиніринга" обумовило потребу додаткової закупівлі обладнання на 7 млн грн. Цікаво, що вартість всього обладнання – шафи із трансформатором та НКП у 2021 році складала 9,8 млн грн.
Нагадаємо, комплекси з переробки твердих радіоактивних відходів (КП РАВ) на Рівненській і Хмельницькій АЕС збудовані в рамках реалізації стратегії поводження з радіоактивними відходами. До складу комплексів входять установки для вилучення РАВ з існуючих сховищ, для фрагментації та сортування, для сушіння РАВ, для спалювання твердих РАВ та радіоактивно-забруднених масел, суперпресування, цементування, дезактивації металу, а також система паспортизації РАВ.
На РАЕС комплекс введений в експлуатацію в 2018 році. Будівництво КП РАВ на Хмельницькій АЕС триває. Будівництво комплексу та монтаж устаткування було заплановано завершити у листопаді 2022 року, а початок дослідної експлуатації був запланований на травень 2023 року.

Читайте по темі: До кінця року КІЕП здійснюватиме авторський нагляд за будівництвом Комплексу з переробки РАВ на ХАЕС 

Компанії