«Енергоатом» запропонував UKEF стати гарантом за кредитом з постачання збагаченого урану

23.03.2023
«Енергоатом» провів переговори з UKEF щодо можливості надання українській компанії кредиту для фінансування постачань збагаченого уранового продукту за контрактом між «НАЕК «Енергоатом» та компанією Urenco, гарантом якого може виступити UKEF.
Як повідомила пресслужба «Енергоатома», під час зустрічі президент компанії Петро Котін наголосив на необхідності деокупації захопленої ворогом Запорізької АЕС та повернення її під повний контроль компетентного легітимного оператора – «Енергоатома» – заради безпеки всього світу.
2020 року між Кабінетом Міністрів України та Державним секретарем її Британської Величності, який діє через Департамент з гарантування експортних кредитів (UKEF), було підписано Меморандум про взаєморозуміння. Відповідно до нього UKEF може надавати кредитні гарантії з підтримки британського експорту на українському ринку.

Першу угоду про постачання збагаченого урану "Енергоатом" та Urenco уклали 18 серпня 2016 року. Протягом минулого року компанії обговорювали збільшення обсягу постачання збагаченого урану компанії Westinghouse для виробництва ядерного палива для українських АЕС упродовж 2024-2025 років. 

Читайте також: НАЕК «Енергоатом» та CAMECO підписали два анонсовані у лютому контракти. Третій очікується протягом місяця

Уран і паливо