Представники ДАЗВ, ДІЯРУ, ЦППРВ та «Радону» зустрілися у Польщі із колегами з радіологічного офісу DoE

27.02.2023
Фото: Фото ЗПРРВ з сайту ЧАЕС
Минулого тижня в Кракові відбулися координаційні зустрічі української делегації з представниками Радіологічного офісу Національного управління ядерної безпеки Департаменту енергетики США. Про це сьогодні повідомило Державне агентство з управління зоною відчуження.
В українську делегацію увійшли заступник голови ДАЗВ Максим Шевчук, керівники ДСП "ЦППРВ", ДСП "Об'єднання "Радон", а також Держатомрегулювання.
Було прийнято спільне рішення щодо подовження заходів з надання міжнародної технічної допомоги для ДСП "ЦППРВ" та ДСП "Об'єднання "Радон"", зокрема в галузі забезпечення спецавтотранспортом для перевезення РАВ, засобами індивідуального захисту, спецодягом, контейнерами для зберігання та перевезення ДІВ.

На зустрічах йшлося про виконання додаткових робіт на Центральному сховищі відпрацьованих джерел іонізуючого випромінювання комплексу "Вектор" до введення його в промислову експлуатацію, а також про стан системи фізичного захисту на КВ "Вектор" та майданчиках ДСП "Об’єднання "Радон"  та її удосконалення у зв’язку з військовою агресією рф. 

Нагадаємо, ДІЯРУ погодила розроблений Чорнобильською АЕС "Звіт про результати проведення третього етапу комплексних "гарячих" випробувань Установки з вилучення твердих відходів та Заводу з переробки твердих радіоактивних відходів Промислового комплексу по поводженню з радіоактивними відходами" 13 грудня, а третій етап "гарячих" випробувань було проведено у серпні 2022 року.

Читайте по темі: ДІЯРУ погодила звіт з гарячих випробувань на устаткуванні з переробки твердих радіоактивних відходів

РАВ і ВЯП