СНВО «Імпульс» поставить СВРК-М2 для ВВЕР-440 РАЕС під паливо Westinghouse

02.01.2023
СНВО «Імпульс» поставить систему внутрішньореакторного контролю СВРК-М2 для енергоблоків №№1 та 2 Рівненської АЕС, яка використовується для впровадження палива виробництва Westinghouse.
НАЕК «Енергоатом» замовив у «Імпульса» константне забезпечення для американського палива, інженерний сервер «Beacon» та модернізовану систему внутрішньореакторного контролю (СВРК-М2) для обох енергоблоків. Відповідний договір підписано 2 січня 2023 р. Завершення робіт планується у лютому 2025 року.
В рамках робіт буде об’єднано знання та досвід вітчизняних фахівців у частині теплогідравличних розрахунків та систем моніторінгу активних зон для реакторів типу ВВЕР-440 з досвідом Westinghouse у частині розрахунків активних зон з різними паливними збірками та геометрією.
РАЕС – третя атомна електростанція України, де фахівці СНВО «Імпульс» працюють з Westinghouse для впровадження ТВЗ-WR.
Модернізована СВРК верхнього рівня виробництва «Імпульс» впроваджена тільки на енергоблоці №2 Рівненської АЕС у 2010 році. На першому енергоблоці працює стара система.

Читайте по темі: СНВО «Імпульс» завершив модернізацію системи внутрішньореакторного контролю на енергоблоці №3 Рівненської АЕС під паливо Westinghouse 

Уран і паливо