Призначені гендиректор та головний інженер Рівненської АЕС

27.10.2022
Фото: Рівненська АЕС
В.о. гендиректора РАЕС, головного інженера електростанції  Павла Ковтонюка призначено генеральним директором Рівненської АЕС, а головним інженером - першим заступником генерального директора РАЕС – Вячеслава Стоянова.
Як повідомляє РАЕС, трудовий колектив РАЕС було повідомлено на виробничій нараді під головуванням президента НАЕК "Енергоатом" Петра Котіна 27 жовтня.
На нараді обговорили питання безпеки та сталого функціонування обладнання підприємства в період опалювального сезону. Зокрема, Петро Котін поінформував про ситуацію в Компанії та Україні, стан енергосистеми та наголосив на важливості забезпечення експлуатаційної безпеки у цей надскладний час, - йдеться у інформаційному повідомленні.
РАЕС також зазначила, що повністю виконала усі підготовчі заходи до роботи у осінньо-зимовому періоду.
"Енергоатом" також повідомив, що заступником гендиректора РАЕС з питань фізичного захисту та режиму з 31 жовтня призначено Олексія Прокопенка, а заступником гендиректора з персоналу з 27 жовтня є Богдан Шмігельський.
Довідково: до призначення Вячеслав Стоянов обіймав посаду заступника головного інженера Рівненської АЕС з технології та інжинірингу з жовтня 2019 року. Він випускник Одеського політехнічного інституту за спеціальністю "Атомні станції і установки". У 2009 році отримав кваліфікацію "менеджер-економіст" в інституті післядипломної освіти Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова. На Рівненській АЕС працює з квітня 1993 року, з оператора реакторного відділення реакторного цеху №2. З 2000 по 2006 роки працював начальником зміни енергоблоків №№3,4, а з 2006 року – на посаді начальника зміни АЕС. Як відзначають колеги Вячеслава Стоянова, він володіє глибокими технічними знаннями, досвідом оперативної роботи, має заслужений авторитет та визнаний фахівцем з високим рівнем культури безпеки.
 
Читайте по темі:

Генерального директора Рівненської АЕС Павла Павлишина призначили першим заступником мера Вараша 

АЕС