"Енергоатом" повідомляє, що окупанти утеплюють військову базу, на яку вони перетворили ЗАЕС. Тим часом тортури та катування працівників ЗАЕС посилюються

11.10.2022
Фото: НАЕК
російські окупанти звозять у машинні зали 1-го та 2-го енергоблоків Запорізької АЕС ліжка, матраци, бойлери та інше побутове "знаряддя". Про це повідомила НАЕК "Енергоатом" у офіційному Telegram-каналі. "Військові РФ або намагаються організувати зимові казарми на ЗАЕС і значно збільшити свою присутність на станції, яка стала чи не єдиним прихистком для них на тимчасово окупованій території та яку вони вже давно де-факто перетворили на військову базу. Або ж планують ще жорсткіше взяти персонал Запорізької АЕС у заручники і зовсім не випускати працівників, як це було під час окупації Чорнобильської АЕС", - припускає оператор українських АЕС.
Нагадаємо, з минулого тижня персонал ЗАЕС знаходиться під потужним тиском з боку російських загарбників, які змушують персонал підписувати договори із новоствореним нелегітимним російським підприємством, через яке путін робить спробу привласнити Запорізьку АЕС.
Працівників ЗАЕС незважаючи на посади суворо пресують, викрадають та катують. Про це проінформоване МАГАТЕ та особисто гендиректор Рафаель Маріанно Ґроссі. Зараз Ґроссі знаходиться у рф, де на сьогодні у нього запланована зустріч із керівником "Росатома" ліхачовим.
Мер Енергодара Дмитро Орлов нагадав, що для евакуйованих енергодарців актуальною є можливість поселення в м. Соснівка Львівської області (житло та харчування у приміщенні дитячого садку) та у м. Славутич Київської області (облаштовано 2 поверхи будівлі КНП "Славутицька міська лікарня"). 

Читайте по темі: Президент Зеленський зустрівся з генеральним директором МАГАТЕ Ґроссі 

АЕС