Внаслідок «невідомої події» окупантів на ЗАЕС трохи поменшало – мер Орлов

18.07.2022
Щонайменше дев'ять російських військових отримали поранення внаслідок невідомої події на території тимчасово окупованої Запорізької АЕС, є загиблі. Про це в своєму Telegram-каналі написав мер Енергодару Дмитро Орлов, який знаходиться у Запоріжжі. Цю інформацію Інфоатому підтвердили співробітники ЗАЕС.
«Отже, що відомо точно. У другій половині дня в міську лікарню терміново доставлено дев’ятьох військових країни-терориста з пораненнями різного ступеня тяжкості. Деякі лікуються амбулаторно, деякі госпіталізовані в стаціонар. Один із них у тяжкому стані – у реанімації. Також є загиблі, але назвати їх точну кількість наразі ми не можемо», - зазначив Орлов.
За його словами, причина цього інциденту, унаслідок якого російські військові, які окупували й тримали під контролем атомну станцію, отримали поранення наразі невідома та детальнішу інформацію згодом повідомлять компетентні служби.
«Зараз можемо додати тільки, що орки перелякалися настільки, що в паніці бігали територією станції, на тривалий час заблокували на підприємстві одразу дві зміни оперативного персоналу, які мали міняти одна одну. Врешті людей відпустили», - написав мер тимчасово окупованого Енергодару.
Він додав, що окупанти продовжують шукати ворогів. «І, можливо, починають усвідомлювати, що цинічні обстріли сусідніх населених пунктів, які ведуться ними з території атомної станції, не минуться для них безслідно», - наголосив Орлов.

Раніше президент НАЕК «Енергоатом» Петро Котін повідомив, що на території тимчасово окупованої російськими військами та «Росатомом» Запорізької АЕС російські окупанти встановлюють ракетні комплекси, з яких обстрілюють місто Нікополь. 

АЕС