У серпні ПАЕС замовить розрахунок сейсмостійкості мостового крану вузла свіжого палива

07.07.2022
Фото: Південноукраїнська АЕС

 Південноукраїнська АЕС замовить розрахунок сейсмостійкості мостового крану вузла свіжого палива з комплектом обладнання. Відповідну закупівлю оприлюднено на порталі Prozorro.

Розрахунок виконується відповідно до Звіту виконання експертизи ДНТЦ ЯРБ №20-09-12198 і має бути наданий до 31 грудня 2022 року. Зазначимо також, що підтвердження сейсмічної стійкості мостового крану вузла свіжого палива необхідно в рамках продовження терміну експлуатації енергоблоків.
До комплекту обладнання входять чохол для пеналів, захват касети, захвати для чохлів свіжого палива, кантувач, чохол для свіжих касет, пенал.
Як йдеться у технічній специфікації, сейсмічний розрахунок слід виконувати методом дозволеним для використання в ДП «НАЕК «Енергоатом» і узгодженим з ДІЯРУ. А ліцензійні програмні засоби та розрахункові коди для обґрунтування безпеки ядерних установок, що використовуються при виконанні розрахунків, повинні входити до переліку дозволених до використання в ДП «НАЕК «Енергоатом».
Також зауважується, що збір відсутньої у ПАЕС документації, яка потрібна для розрахунків, виконавець повинен здійснювати власними силами.
Очікувана вартість закупівлі складає 670,639 тис. грн. Кінцевий строк подання тендерних пропозицій - 8 серпня 2022 року.
Іншим тендером ПАЕС замовляє виконання статичного та сейсмічного розрахунків купольної частини гермозони реакторного відділення енергоблоків №1,2 з урахуванням масогабаритних характеристик нової підкупольної площадки з обертаючимся кабельним переходом та обладнанням розташованим на ній. Роботи мають бути виконані до 1 грудня ц.р., а тендер планується теж у серпні.
Нагадаємо, Південноукраїнська АЕС готується до продовження ресурсу енергоблока №2. Минулого тижня вона оголосила тендер на оновлення бази технічних елементів Імовірнісного аналізу безпеки та розробку звіту з періодичної переоцінки безпеки для енергоблока №2.

АЕС