Вчора пішов з життя закатований руськими водолаз гідроцеху Запорізькоі АЕС Андрій Гончарук

04.07.2022

 3 липня пішов з життя закатований руськими військами водолаз гідроцеху Запорізькоі АЕС Андрій Гончарук. Про це повідомив мер Енергодара Дмитро Орлов у своєму Telegram-каналі. Андрія Гончарука вкрай жорстоко побили окупанти 29 червня. Від фахівця вимагали пірнати в бризкальний басейн ЗАЕС, і після його відмови ядерні терористи закатували Андрія Гончарука. З численними тілесними ушкодженнями в стані коми його було доставлено до лікарні м. Енергодар. Але травми виявилися несумісними з життям і сьогодні він помер, так і не прийшовши до свідомості.

Нагадаємо, за інформацією «Енергоатома», російські ядерні терористи, що окупували ЗАЕС - війська рф та представники "Росатома", готують  серйозну провокацію. Вони планують звинуватити українських атомників у зберіганні зброї на території станції, задля чого були затримані кілька працівників, у яких тортурами вимагали оговорення себе, що нібито ще в березні у бетонні чаші охолоджувальних басейнів на ЗАЕС вони скинули якусь зброю. Під цим приводом окупанти наполягають на осушуванні охолоджувальних басейнів та перевірці його чаш, а також зупинці помп, які подають воду на системи безпеки енергоблоків. Це може залишити блоки ЗАЕС без охолодження і є серйозним порушенням та може загрожувати ядерній безпеці. Водночас у компанії побоюються, що під приводом проведення перевірки окупанти можуть самі скинути зброю або вибухівку в бетонні чаші для звинувачення в організації диверсії співробітників ЗАЕС чи військовослужбовців, які охороняли стратегічний об'єкт.
Також вчора стало відомо, що працівник Запорізької АЕС Сергій Швець, який у власній квартирі впритул був розстріляний окупантами, пішов на одужання. Стан його здоров’я ще доволі важкий, але вже не критичний, попереду ще не один місяць лікування та численні операції. Як повідомив Дмитро Орлов, він знаходиться у Запорізькій лікарні.

АЕС