Харківський «Вестрон» почав приймальні випробування обладнання для Південноукраїнської АЕС

24.06.2022

 Харківське ТОВ «Вестрон» здійснило постачання обладнання для енергоблока №2 Південноукраїнської АЕС. Нове обладнання призначено для заміни системи радіаційного контролю на базі АКРБ-03, яка наразі експлуатується на енергоблоці №2.

Як повідомило підприємство, програмно-технічний комплекс «Вулкан-РКЕБ2» поставлено на відокремлений підрозділ «Енергоатома» «Автоматика та машинобудування», де відбудуться заводські приймальні випробування автоматизованої системи радіаційного контролю на базі ПТК «Вулкан-РКЕБ2». Після чого «Вестрон» здійснить комплектну поставку ПАЕС.
У випробуваннях візьмуть участь ВП «Автоматика та машинобудування» та ТОВ «Позитрон GmbH» (обидва - м. Жовті Води), а також представники ПАЕС та ДІЯРУ.
Нагадаємо, 9 червня 2022 року харківське ТОВ «Вестрон» здійснило поставку сейсмостійких стійок для кріплення промислових моніторів, що входять до складу систем контролю та управління та розміщуються на блочних та резервних щитах управління та в інженерних приміщеннях енергоблоків №№ 5,6 болгарської АЕС Козлодуй.

Компанії