Ядерні терористи росії прикриваються нейтралітетом МАГАТЕ – ДНТЦ ЯРБ

10.05.2022

 російський НТЦ ЯРБ використовує позицію МАГАТЕ, аби довести, що призупинення його членства у ETSON проти нього є несправедливим та політизованим рішенням. Про це, як повідомляє ДНТЦ ЯРБ,  він пише у листі, якій надіслано усім країнам - членам Європейській мережі організацій технічної підтримки (ETSON).

росіяни стверджують, що генеральний директор МАГАТЕ у своїх заявах щодо ситуації в Україні та захоплення російською федерацією ядерних об’єктів України «жодним чином не піддає сумнівам професіоналізм російських експертів, а відтак рішення про усунення організації від діяльності у ETSON є безпідставним».
«Саме нейтральна позиція Агентства та його керівництва призвела до того, що однією із найвпливовіших організацій у ядерній галузі прикривається ядерний терорист», - наголошує ДНТЦ ЯРБ. Український державний науково технічний центр додає, що «наукові установи країни-агресора у своїх заявах апелюють до МАГАТЕ, організації, яка за своїм спрямуванням покликана забезпечувати мирне використання ядерної енергії, запобігати незаконному обігу ядерного матеріалу та розповсюдженню ядерної зброї. Однак, сьогодні ми спостерігаємо, як прикриваючись документами МАГАТЕ російська федерація чинить безчинства на ядерних об’єктах України».
Рішення про призупинення співпраці з російським НТЦ ЯРБ було ухвалено на позачерговому засіданні повноправних членів Ради ETSON, що відбулося 4 квітня. Зазначений лист датовано 25 квітня, повідомив ДНТЦ ЯРБ.
Нагадаємо, раніше ДНТЦ ЯРБ повідомив, що Єврокомісія зупиняє участь у всіх чинних грантових угодах з російськими державними органами або пов'язаними з ними організаціями та призупиняє усі відповідні платежі в рамках Horizon 2020 та Horizon Europe, Euratom та Erasmus+. У рамках цих програм не укладатимуться нові контракти чи угоди з російськими державними органами чи пов'язаними з ними організаціями.
Фото "країна росатом" з пресконференції Ґроссі та Ліхачова після переговорів у Кенінзберзі 1 квітня

Компанії