У квітні «Енергоатом» закрив відсотки за всіма кредитами

05.05.2022

 НАЕК «Енергоатом» у квітні у повному обсязі розрахувався за усіма кредитними зобов’язаннями.

Про це повідомила компанія у своєму Telegram-каналі.
Зокрема, у квітні 2022 року, НАЕК «Енергоатом» в повному розмірі погасив кредит та відсотки за його користування відповідно до зобов’язань перед Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР). Крім того, Компанія погасила кредит та відсотки відповідно до графіка кредитного договору, укладеного з американською Central Storage Safety Project Trust на будівництво Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива за технологією Holtec International.
Також «Енергоатом» повідомив, що сплатив Міністерству фінансів України комісії за надання державних гарантій.
За повідомленням «Енергоатома», компанія здійснювала у квітні та здійснюватиме у травні виконання своїх зобов’язань перед українськими банками з погашення відсотків за користування кредитними коштами.
Нагадаємо, згідно з проєктом фінплану на 2022 рік, заборгованість «Енергоатома» за кредитами на початок 2022 року складала 52 млрд 291 млн грн. З них довгострокові зобов’язання 38 млрд 718 млн грн, а короткострокові - 12 млрд 776 млн грн. Головними кредиторами «Енергоатома» є Євратом – 10 млрд 371 млн грн, ЄБРР - 7 млрд 179 млн грн, Central storage safety project trust – 6 млрд 85 млн грн, АТ «Ощадбанк» - 5 млрд 389 млн грн та АТ «Укрексімбанк» - 5 млрд 392 млн грн.

Компанії