«Енергоатом» планує випуск євробондів до кінця 2022 року

18.02.2022

 Наприкінці 2022 року НАЕК «Енергоатом» планує розпочати випуск євробондів. Про це пише Атомпрофспілка у своєму офіційному виданні «Атомник України» за 17 лютого 2022 року. «Багато сподівань у керівництва НАЕК на корпоратизацію Компанії. Після цього з’явиться можливість вийти на IPO (первинне публічне розміщення акцій). І наприкінці року «Енергоатом» планує випускати єврооблігації. З цим Компанія пов’язує перспективи свого розвитку з присутністю на міжнародних ринках капіталу», - йдеться у публікації.

Нагадаємо, у червні 2021 року посли G7 на зустрічі з керівництвом «Енергоатома» наголосили на необхідності корпоратизації «Енергоатома» відповідно до Принципів ОЕСР.
А вже у серпні міністр енергетики Герман Галущенко повідомив, що законопроект для здійснення корпоративної реформи НАЕК «Енергоатом» вже розроблений, і корпоратизація держкомпанії має завершитись впродовж 9 місяців після прийняття цього закону. На початку січня ц.р. він також повідомив, що корпоратизація НАЕК «Енергоатом» запланована на 2022 рік. «Плануємо у цьому році важливий крок - це корпоратизація Енергоатома. Ми впевнені, що це надасть новий поштовх розвитку компанії, зокрема вихід на світові ринки, залучення ресурсів», - сказав Герман Галущенко на брифінгу 5 січня.
Водночас, в опублікованому меморандумі із МВФ, який укладено у листопаді 2021 року, зазначено, що Україна зобов'язалася перед Міжнародним валютним фондом корпоратизувати НАЕК «Енергоатом» до кінця 2021 року.  Згідно з документом, Україна забезпечить введення в дію закону про корпоратизацію "Енергоатому" до кінця грудня 2021 року.

Компанії